sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Drop Card -eli käyntikortti -mainonta


Posted by Picasa
Varsinkin amerikkalaiset käyttävät ns. drop card -mainontaa monenlaisessa yritys- ja home business markkinoinnissaan. Drop card tarkoittaa nimensä mukaisesti mainosta, korttia, joka jätetään sopivaan paikkaan potentiaalisten asiakkaiden löydettäväksi. Kortti voi olla käyntikortti tai suurempi, kunhan se on tarpeeksi kiinnostavan näköinen, että se myös luetaan. Kirkkaat värit kortissa auttavat varmasti sen huomaamisessa ja lisäävät mielenkiintoa niin, että se todennäköisemmin luetaan. Kortin teksti kannattaa miettiä huolella. Riippumatta siitä millaiseen mainoskampanjaan tai millaiseen businekseen drop cardia haluat käyttää, on mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä teksti paras. Kortin tarkoitus on houkutella asiakas jatkotoimiin; tulemaan ostoksille, käymään kotisivulla tai mahd. kampanjasivulla, soittamaan kortissa olevaan puh.numeroon jne. Potentiaalista asiakasta ei haluta karkottaa jaarituksilla, vaan saada hänen mielenkiintonsa heräämään.  Yksi mainio käyttökohde drop cardille ovat alennus´kupongit´, joita kivijalkamyymälät voivat helposti käyttää. Kortin löytäjälle luvataan  "löytöpalkkio", joka voi olla alennusprosentti tai suoraan euroissa oleva summa, jonka hän saa ostoksistaan kun palauttaa kortin liikkeeseen. Tämä toimii varmasti hyvin esim. kahviloissa, kampaamoissa, lahjatavaraliikkeissä ym. pienemmissä yrityksissä.

Mihin jättää drop cardeja?  Parhaita paikkoja ovat tietysti sellaiset paikat joissa liikkuu ihmisiä. Niitä voi ´tiputella´ ihmisten kulkuväylille, kauppoihin ja kauppakeskuksiin. Voit jättää korttisi myös ravintolan tai kahvilan pöytään, hampurilaisbaariin, lentokentälle, rautatieasemalle, yleiseen vessaan jne. Mihin tahansa missä käy ihmisiä. Mikset jättäisi niitä myös kaupassa hyllyn reunalle tai vaikka myytävän takin taskuun uuden omistajan löydettäväksi. Tässä sinulla on tilaisuus käyttää mielikuvitustasi!

 Drop card ja internet? Entäpä jos busineksesi on kokonaan verkossa? Voiko silloin ajatella käyttävänsä drop card-markkinointia? Tätä et välttämättä tullut ajatelleeksi, mutta mikset mainostaisi yritystäsi myös verkon ulkopuolella! Olipa sitten kyseessä verkkokauppa tai affiliate-markkinointi, voit hyödyntää drop cardeja onnistuneesti myös silloin. Muista, että sinun on tarkoitus herättää asiakkaan mielenkiinto. Houkuttele/ käske hänet käymään verkkosivullasi. Verkkokauppa voi käyttää hyväkseen esim. alennuskoodeja niin halutessaan. Mielenkiintoisella drop cardilla kuitenkin pitäisi saada ainakin lisäystä verkkosivujen kävijämääriin.

Mistä saan drop cardeja?  Nykypäivänä taitaa suurimmassa osassa tekstinkäsittelyohjelmia olla myös jonkinlaiset sabluunat käyntikortin tai mainoslehtisen tekemiseen. Käyntikorttiohjelmia saa kyllä ladatuksi ilmaiseksikin pienellä vaivalla. Niinpä sellaisen tekeminen onnistuu ihan kotikonsteinkin. Jos kuitenkin haluaa tilata vaikka oikeita käyntikortteja, voi se olla parempi vaihtoehto (varsinkin yrityksille). Netistä löytyy myös yrityksiä, jotka tarjoavat esim. 250 käyntikorttia ilmaiseksi, maksat vain postikuluista. Esimerkkinä mainittakoon vaikka Vistaprint, joka tuntuu mainostavankin melko runsaasti netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti