perjantai 18. helmikuuta 2011

Affiliate-markkinointi

Mitä oikeastaan on affiliate-, eli kumppanuusmarkkinointi? Ajatellaan, että verkkokauppaa harjoittava yritys, eli myyjä, haluaa mainostaa itseään ja tuotteitaan. Affiliate-markkinointi tarkoittaa myyjälle periaatteessa ilmaista näkyvyyttä webmastereiden verkkosivuilla. Myyjä maksaa palkkioita kumppanilleen ( julkaisijalle) toteutuneista tavoitteista, eli yleisimmin hänen tuomistaan kävijöistä tai toteutuneista kaupoista verkkokaupassaan. Kumppani voi olla yritys, tai yksityinen henkilö, joka julkaisee omaa www-sivuaan (esim. blogia). Kumppani siis ansaitsee ohjaamalla liikennettä tai asiakkaita myyjän verkkokauppaan. Kumppani saa itse päättää mainokset, joita haluaa sivuillaan julkaista. Kumppanin ja myyjän välissä on vielä yleensä affiliate-verkko, joka tarjoaa järjestelmän, jonka avulla myyjät ja kumppanit löytävät toisensa. Kun siis asiakas surffailee netissä, pysähtyy lukemaan itseään kiinnostavan jutun ja huomaa samalla sivulla mielenkiintoisen mainoksen, hän klikkaa mainosta ja siirtyy myyjän verkkokauppaan. Asiakas tekee ostoksensa ja on tyytyväinen. Myyjä on tyytyväinen saatuaan uuden asiakkaan ja maksaa kumppanilleen sovitusti palkkion. Kumppani on tyytyväinen ansaittuaan lisätuloja omalla sivustollaan.
Joitakin Suomessa toimivia kumppanuusverkostoja:
  • TradeDoubler
  • Trade Tracker
  • EuroAds
  • Advanced
  • Guava
  • Buy.at
Tämä tapa ansaita kumppanina sopii hyvin esim. jos pitää blogia, jota päivittelee säännöllisesti. Se on suhteellisen helppo tapa ansaita lisätuloja siinä samalla, kun kirjoittelee ja pitää blogiaan. Tosin kovin suuriin tuloihin siinä ei todennäköisesti yllä. Riippuu tietysti siitä, miten kiinnostava blogi on ja miten paljon sillä on vierailijoita.
Toinen tapa tehdä kumppanuusmarkkinointia, on tehdä se tuotelähtöisesti. Silloin valitaan itse tuote, jota aletaan markkinoida. Tuote on yleensä jotain sähköisessä muodossa olevaa, kuten E-kirjat, jotka voi ostettuaan ladata heti itselle. Sen jälkeen aloitetaan järjestelmällinen markkinointi, johon voi kuulua blogin pitäminen, artikkeleiden kirjoittaminen yms. jolla saadaan tuotteelle näkyvyyttä. Tällaisessa affiliate-ohjelmassa palkkiot perustuvat myyntiin, joka tulee kumppanin kautta. Palkkiot ovat yleensä jotain 20%-70% tuotteen myyntihinnasta. Tällaisessa kumppanuusmarkkinoinnissa voi päästä hyviinkin tuloihin, riippuen tietysti omasta aktiivisuudestaan. Mitä enemmän aikaa panostaa, varsinkin alussa, tuotteen markkinointiin, sitä paremmat tulokset jatkossa. Tuotteita ja palkkioita verrtaillessaan kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, onko palkkio kertaluonteinen, vai jatkuva ns. "recurring comission". Tällaisia jatkuvia tai toistuvia palkkioita voivat olla tuotteet, kuten jäsenyydet tms. Tällöin niistä maksetaan kuukausittain jäsenmaksu, josta kumppani saa joka kuukausi palkkionsa sovitun prosentin mukaan. Tällaisilla ohjelmilla voi kumppanina päästä jo hyviinkin tuloihin, jotka todennäköisesti kasvavat kuukausittain.

Esimerkki tällaisesta kumppanuusohjelmasta: www.millionairesocietytiitu.com

 Kun affiliate-verkostot lisääntyvät ja kasvavat Suomessakin koko ajan kiihtyvällä vauhdilla, lisääntyy myöskin kiinnostus kumppanuusmarkkinointiin. Ihmiset kaipaavat lisää tietoa ja haluavat myös kokeilla tätä tapaa tienata verkossa. Kertomukset amerikkalaisista netti-miljonääreistä varmasti myös lisäävät uteliaisuutta ja halua kokeilla itsekin lisätulojen hankintaa. Milloin mahtaa koittaa päivä, jolloin voidaan puhua suomalaisista netti-miljonääreistä?

1 kommentti:

  1. Moi,

    www.adtraction.fi on yksi Ruotsin suurimpia affiliate-verkostoja ja olemme aloittaneet toiminnan myös Suomessa.

    Adtractionin etuja:
    * Muutamia hyviä kampanjoita yksinoikeudella
    * Patentoitu Cleanlink
    * Pay Per Call
    * Koko Pohjoismaissa
    * Ei aloitus- yms. ylläpitomaksuja, asiakas maksaa vain toteutuneista leadeista
    * Asiakas/affi voi seurata jokaisen klikin matkan reaaliaikaisena
    * Kaikki toimintamme tehdään manuaalisesti. Tällä varmistetaan että minimoimme väärinkäytökset yms.

    Aurinkoista päivää kaikille!

    Henna
    Adtraction Suomi

    VastaaPoista